miloublits.reismee.nl

De eerste week bij het gastgezin

Hoi iedereen!

Nu eindelijk een berichtje vanuit m'n nieuwe thuis.

Ik ben nu al meer dan een week in Minesota bij m'n gastgezin, en het voelt al alsof ik er jaren woon. Natuurlijk ken ik nog niet iedereen uit het stadje hier en zijn veel dingen nog nieuw voor me, maar ik voel me hier echt thuis. Dat is natuurlijk mede dankzij de lieve mensen hier, vooral m'n gastgezin. Vorigeweek zaterdag ontmoette ik mijn nieuwe moeder en zus voor het eerst op het vliegveld. Het leek alsof ik ze al jaren kende en na een vakantie weer zag. Ook voor hun voelde dat zo. Mijn nieuwe vader was nog aan het werk, die kwam 5 dagen later pas thuis. In die 5 dagen heb ik al heel veel mensen ontmoet. M'n broers, hun vriendinnen, andere familie en vrienden.

In het huis zelf ben ik ook al echt thuis. Ik heb m'n eigen kamertje waar ik al m'n spullen zo snel mogelijk heb uitgepakt, ‘s morgens maak ik m'n eigen ontbijtje en voor de rest kan ik gewoon doen wat ik wil.

Af en toe ga ik met Sarah naar ' the cabin'. Dat is een huisje aan het meer van de vriendin van m'n broer. Daar blijven we dan lekker de hele dag zwemmen en eten. Wat me opvalt is dat iedereen altijd welkom is om een hotdog of hamburger mee te eten!

Toen ontmoette ik woensdagavond mijn nieuwe vader. Het was zo makkelijk om met hem te praten en lachen, en hij was meteen al erg beschermend over me.

Vandaag ben ik naar mijn nieuwe school gegaan om daar m'n rooster vast te stellen. Er was jammer genoeg een verandering; uitwisselingstudenten konden vanaf dit jaar geen SENIORS meer zijn, ookal was dat eigenlijk wel afgesproken. Nu ben ik dus een JUNIOR, wat inhoud dat ik geen graduation mee mag doen en voor de rest met US history en English op een lager niveau zit. Daarnaast is eigenlijk alles hetzelfde. Ik doe een paar vakken op College-level omdat het anders te makkelijk voor me zou zijn, maar ik heb ook de makkelijke vakken als; koken, glas in lood, tuinontwerpen en koor. Het grappige is, is dat in Amerika elke schooldag hetzelfde is. Er is dus geen rooster voor een hele week, maar een rooster voor 1 dag die de hele week hetzelfde is. Ik begin ‘s morgens dus altijd met biologie, daarna glas in lood, Human Relations, koor, US history, zelfstudieuur, wiskunde en als laatste Engels. Na het eerste semester verandert het glas in lood naar koken, en Human relations naar tuinontwerpen.

Alles hier is ver weg, voor de bioscoop zitten we een half uurtje in de auto. Om lekker te shoppen in een grotere stad zijn we anderhalf uur onderweg en ons internet is erg langzaam. Maar zo is het nou eenmaal hier, en daar ga ik een jaar lang van genieten.

Ik mis jullie, maar volgend jaar zien we elkaar gewoon weer!

Chantal

Hee zussie!
Ik lees meteen je verhaal! Mama en papa lagen al in bed, maar zijn toch nieuwsgierig want ze komen toch ook maar even kijken.
Ik stuur je gauw een mail!
Dikke x en ik mis jou ook.
Zorg goed voor jezelf!
Xxx

woody1

Way to go, Milou; glad you've settled in like that - if life is that good now, it can only get even better - winter time, roll on! Keep posting the updates, we'll continue reading them. Take care and enjoy! (Milou and Rico say hello too!)
jb

Marja

Leuk Milou dat je van die fijne mensen om je heen hebt, Geniet ervan en ik blijf je volgen.

XXX Marja en de rest

Maud

echt leuk ,
ik hou gewoon me blog bij op me hyves ;)
ik heb precies het zelfde ik woon een beetje in de middle of nowear!, woon wel aan een meer dus kan wel zwemmen enzo !, vind je blog echt top en leuk om te lezen nouja ik spreek je wel weer !

dikke kus van miij

Irma

Hoi Milou, wat heb jij al veel meegemaakt!! Het klinkt allemaal fantastisch! Wat heerlijk dat het allemaal zo goed is gegaan. Geniet van alles.
Groetjes uit Purmerend, Paul en Irma.

Papsie

Hoi lieverdje,

Natuurlijk weet ik bijna alles al maar het is zo leuk om je blog te lezen.
Jammer dat je geen Senior-jaar kan volgen maar je eindigt weer prachtig: je gaat er een jaar van genieten!

Hele dikke xxx van je Papsie

Mamsie

Hey lieverdje,
Wat ben je toch een kanjer!! Jammer van het Senior jaar, maar toch gewoon weer doorgaan! Bikkel!
Ik ben zooooo trots op jou!
Hele dikke kus, we bellen en mailen gauw!
Liefs van je mamsie xxx

Marion,Eric en Ian

Hoi Milou wat heerlijk dat je het zo naar je zin hebt.
Het lijkt mij grandioos om ditmee te maken, iets waar je je hele leven op terug kan kijken.
Dit komt natuurlijk ook door de familie waar je bent.
Geniet elke dag hoor!!!
Je moeder heeft de helm al terug gebracht.
groeten uit Purmerend,
Marion, Eric en Ian

Lisa

Lieverd!
Wat leuk allemaal! Zo leuk om alvast wat te weten over de vakken op school enzo! En fijn om te horen dat je familie zo leuk is! Ik vertrek morgen, vind het allemaal heel spannend! Heb heel veel zin om je weer te zien. Tot snel, dikke kus lisa

Sanne

Hi Milou! Wat fijn dat we weer contact met je kunnen hebben. Super dat je het zo naar je zin hebt en intussen kunnen wij al een beetje idee krijgen van wat
Lisa tegemoet gaat...Geniet nog even heerlijk van het vakantie-hebben, maar school wordt natuurlijk ook leuk. Vandaag onze laatste dag met Lisa en daarna moet jij het knuffelen maar even van ons overnemen...
Liefie, jij krijgt natuurlijk ook een dikke zoen van Sanne

Felly en Eric

Hi Milou,
leuk om te lezen dat het goed met je gaat en dat je nieuwe familie aardig is. Jammer van het opleidingsniveau, maar een jaartje makkelijk is toch ook wel leuk lijkt ons. Kanje onze tuin ontwerpen:>)
Wij vertrekken morgen voor twee weken naar Barcelona, we lezen je blog wel regelmatig, dus wel schrijven hoor.

Felly en Eric, Tanja en Stef

Amy

Fijn dat je het daar zo naar je zin hebt! Ik was vanmiddag in de pauze even bij je moeder langsgelopen, en die liet me je nieuwe foto's zien. Super! Heeeel veel plezier, en ik ben bang dat je voor iedereen zal moeten koken als je terugkomt. ;) Xx

Natascha

Klinkt hartstikke leuk Milou
Have fun he!
achja wat is anderhalf uur voor shopping paradise haha

xx

liefs, mario, akie, joeri en kimberley

Hi lieve Milou,
Aan de foto's te zien ziet het er helemaal te gek uit! Super dat je je thuis voelt bij jouw gastgezin. Geniet van elk moment, wij zijn supertrots op jou. xxx

Sarah

Hee Lieverd! Fijn om te horen dat het goed met je gaat en dat je het naar je zin hebt. Ik blijf je volgen hoor! Geniet ervan, take care. Liefs!

Teddy

Hoi lieve Milou,
Ik kreeg net van je moeder dit blog-adres, wat super leuk om je foto's te zien en verslag te lezen. Geweldig hoor, die N.Y. foto's, werelds :). Leuk om op deze manier je verhalen/foto's te volgen. Ik vind het echt zo stoer van je, dit Amerika-avontuur. Bijzonder he, na 5 dagen Turkije dit contact met elkaar, lzo leuk! Hee lieverd, heel veel plezier, geluk daar, hoop dat je ook een fijne schooltijd tegemoet gaat, vast wel!! Ik ga je snel weer mailen! Dikke kus van ons vier - je weet wel... Glenn, Gino, MIKEY (:)) en moi, xxx Teddy

joke

Leuk hoor om je positieve "swung" te lezen.....Toppertje hoor !Veel plezier verder

lars

super dat het zo goed gaat!

Sanne

Lieve Milou, guess what! bij het wegbrengen van Lisa voor haar reis naar de USA, stond jouw lieve mama
daar!!!Echt fantastisch dat ze speciaal is gekomen.
Voor jou een dikke knuffel uit Peize van Sanne

Sanne

Lieve schat Milou, Lisa komt eraan!!!! Ze is net van het vliegveld gehaald. Alles goed. En ze heeft wat bij zich
van jou mama voor jou......Heb het goed samen and have fun!!!!!

Margo

Erg leuk te lezen hoe het je daar vergaat Milou, ik blijf je zeker volgen, geniet ervan meid! en pas op jezelf

Groetjes

Sarah

Hee Milou! Misschien een gekke vraag maar wil je een foto van je teacup chihuahua uploaden? Haha, ik zat vandaag aan je te denken en toen kwam het opeens in me op. Lievie, ik hoop dat alles nog steeds goed gaat, aan je verhalen te horen vast wel. Dikke kus uit Nederland :)!

Nina

Fijn om te lezen dat alles goed met je gaat, en dat je het hartstikke naar je zin hebt. Super leuke taart hebben ze voor je gemaakt.
Veel plezier en liefs!

Lisa

Het was zo leuk om je weer te zien en om naar de film te gaan met jou en Sarah! Ik wil die foto ook die jij gemaakt hebt on our first date! Maar het heeft geen haast want ik weet hoe je internet is haha. Dikke kus en misschien tot morgen! xoxo

Hi lieve Milou!

Vanaf Kos een lief groetje van mij voor jou. Hoorde dat jullie gister gezellig samen zijn geweest! Was fijn voor Lisa je weer te zien! Maandag begint school! Heb je er veel zin in?

Dikke kus van Sanne!

tante Irma

Leuk Milou dat blog. Zo blijf ik op de hoogte. Het gastgezin klinkt super. Hadden ze die taart zelf gebakken?

Kus, tante Irma