miloublits.reismee.nl

Brand

Lieve allemaal,

Veel van jullie zullen het waarschijnlijk al gehoord hebben, voor anderen is dit nieuw. Maar donderdag avond is ons huis afgebrand. Niemand was gelukkig thuis, maar het was wel heel erg schrikken.

Donderdag gingen we rond 4.15 van huis weg om naar Sarah’s volleybalwedstrijd te kijken in Marchall (een uur hier vandaan). Het was een hele leuke avond, ze hadden gewonnen! Voordat we naar huis gingen, m’n gastvader, moeder en ik gingen nog even wat eten in Marchall. Op de weg naar huis, rond 9.30 kregen we een telefoontje van Sarah (die met de schoolbus naar huis ging) dat iemand had gezegd dat ons huis in brand stond. Gene had meteen 911 gebeld om te vragen of het waar was, en het was waar. We waren nog maar 5 miles verwijderd van ons huis, en we zagen het vuur al. Het was moeilijk te beseffen dat het echt was.
Alles stond in brand, toen we daar aankwamen stond alleen onze grote trap nog overeind, die later ook nog instortte. Toen kwamen we erachter dat onze arme hondje Lily in het huis was, die heft het dus niet overleefd.

Julie en ik zijn toen naar opa en oma’s huis gegaan, en later kwamen ook Jason and Cassie (m’n gastbroer en z’n vriendin) bij ons. Ondertussen was Sarah gelukkig ook al aangekomen. De rest van de nacht hebben we allemaal bij elkaar gezeten. Ik was heel erg bang dat ik terug naar Nederland moest, maar gelukkig zei iedereen meteen dat ik, tenzij ik zelf weg wil, altijd mag blijven. Toen hebben we afgesproken dat we hier als familie doorheen komen.

De volgende dag kwamen al heel veel mensen langs met kleding voor ons, mensen die er zelfs aan dachten om tandenborstels en alle andere hoognodige dingen te brengen. Sarah en ik zelf zijn toen even wat spulletjes gaan kopen terwijl m’n gastouders dingen gingen regelen met de verzekering. Rond lunchtijd hadden Sarah en ik toch wel behoefte om bij onze vrienden te zijn, dus toen zijn we naar school gegaan. Iedereen ving ons op en was er voor ons. Voor toetsen en opdrachten hebben Sarah en ik voorlopig de volle punten, zodat we ons daar geen zorgen om hoeven te maken. Ook kan ik gewoon uit de les lopen als ik m'n email wil checken (dat is wat ik nu doe). Na school zijn we ook lekker naar volleyball- en musical pracice gegaan. En elke keer was iedereen er altijd voor je op het geode moment voor een knuffel.

Wat we nu verder gedaan hebben; We blijven voorlopig bij opa en oma. Ze hadden 1 extra slaapkamer waar m’n gastouders in slapen. Voor Sarah en mij zijn ze de basement aan het leegruimen. We hebben nu onze eigen bedden en douche en krijgen ook lekker een plek om met vrienden te zijn.

Gisteren zijn we naar Mankato geweest om spullen te kopen. Volgende week krijg ik een laptop. Maar nu heb ik in iedergeval weer kleding, schoenen, en andere spulletjes waar je eigenlijk niet eens aan denkt.

Nog steeds is iedereen er voor ons. Ze zijn over al in South-West Minnesota bezig met projecten om ons te helpen. Zaterdag hebben de meiden van Sarah’s volleyball team al een verassing gebracht. Een heeeel lief klein hondje die we Hope hebben genoemd. En er zijn nog veel meer dingen aan de gang.

We blijven samen als een familie, en we komen hier sterker uit. We zijn gewoon heel erg blij met hoe het gelopen is. Niemand van ons was in het huis. Gene was gelukkig niet aan het werk. Voor nu is het even een zooitje, maar we gaan er wat moois van maken.

Ook vanuit Nederland krijgen we een hele hoop lieve emails en smsjes. Heel erg bedankt daarvoor. Het betekent meer voor ons dan jullie kunnen bedenken.

En namens de hele familie hier, bedankt!

Kimberley

Ja jeetje wat erg, ik hoorde het al inderdaad.
Ik ben zo blij dat jou en natuurlijk de familie niks is overkomen! Kon ik maar even langs komen..
Maar vergeet niet dat als er wat is dat je me altijd kan bellen he lieverdje!! Heel veel sterkte nog, xxxxxxxxx

Thea van der Vecht

Hoi Milou ik hoorde van het drama wat erg zeg alles weg. Maar gelukkig is jullie niets overkomen dat is het aller belangrijkste. Wel ontzettend zielig voor het hondje arm beestje. In iedergeval sterkte gewenst en een dikke kus van ons.

Mamsie

Liefie!!!!
Wat een verhaal, fijn dat je het nu ook van je af kan schrijven. Wij zijn steeds met onze gedachten bij jou! En zijn zo dankbaar dat jou en Sarah, Gene en Julie niets zijn overkomen. Lieve kleine Lilly zal nooit vergeten worden, maar wat vreselijk lief dat jullie nu een nieuw hondje hebben gekregen van de meiden. Echt fantastisch.
Lieverdje ik hou heel erg veel van jou! Ik hoop je gauw weer te spreken. Lief van Julie en Gene dat je gauw weer een laptop krijgt, zodat je ook iets verder dan Windom kan bijpraten.
Liefs en een hele dikke knuffel ook voor de hele familie, nu dus ook met oma en opa erbij :).
xxx

Janine

Ik had het al gehoord, echt heel erg!
Wel heel lief dat ze al met allemaal projecten voor jullie bezig zijn ..
Heel veel sterkte!
xx

aytul

ik ben blij dat alles in orde kom schatje ...
Alles ga hopelijk voorbij, sterkte nog !!!
dikke kusjes liefje xxx

Papsie, Papsie

Lieverdje,
Wat is het toch verschrikkelijk.
Wat is het toch fijn dat je zo een lieve familie hebt en dat jullie elkaar helpen. Wat is het fijn dat je zo veel vrienden en bekenden hebt die jullie daarbij helpen. Wat is het fijn dat jullie goed opgevangen worden. Je bent ver weg, maar ik ben blij met zulke lieve mensen in Minnesota. Ik ben blij dat jullie niets is overkomen.
Het zal allemaal goed komen en jullie komen er samen sterker uit.
Ik hou van veel je en je krijgt een vreselijke dikke knuffel, ook je hele familie en jullie nieuwe hondje Hope.
xxxxx van je Papsie

Kelly

heel veel sterkte milou!! ook voor iedereen daar!
xx

Margo

Wat een drama meid, maar wat een geluk dat jullie ongedeerd zijn. En wat ontzettend triest van het hondje. Wel heel erg lief dat er nu een ander hondje is. Iedereen denkt aan jullie hoor, tkomt goed!
liefs van ons voor jou en de familie!

Suzanne

Hi Milou, echt heel erg wat er is gebeurd.
Zeker nu ik het ook van jou gehoord heb.

Sterkte daar met alles en jullie komen er doorheen met de familie !

Het is mooi om te horen dat iedereen er daar voor je is.

xx Suzanne

Jan en Loes Kolleman

Wat vreselijk Milou!We hoorden het van Felly, direkt de PC aangezet en je verhaal gelezen. Alles weg, verschrikkelijk moet dat zijn.We denken nu extra aan je , geweldig dat jullie allemaal zoveel hulp krijgen.Het zal niet meevallen maar probeer met zijn allen de draad van het gewone leven weer op te pakken en ook voor jouw wat betreft de school.Sterkte met alles en niet bij de pakken neerzitten hoor! Het komt weer goed.Lieve groet, Loes en jan.

Sanne

Hee lieverd, Hope in deze situatie is genoeg samen met Love... vind je niet?!!!!! Je bent een toffe meid en
samen met je toffe familie daar, komt het hélemaal goed!!!!!! Lots of love and hope, xoxo Sanne

claire melchiot

dag dametje,

heel veel sterkte toegewenst vanuit Tilburg (waar ik tegenwoordig studeer) ik wens jou het allerbeste toe en ik ben blij dat jij gelukkig niets hebt..
Verder wens ik je ook heel veel plezier nog toe, ondanks dat je het niet makkelijk hebt moet je niet vergeten dat je een super sterk dametje bent die dit toch maar wel allemaal doet!
Ik denk aan je!
keep your head up!

lots of love, claire

Amy

Hee meis,

Ik had het natuurlijk al gehoord, maar toch is het weer schrikken als ik het lees. Fijn dat je daar gewoon kunt blijven!
Heel veel sterkte voor jullie allemaal.

Xx

Lisa

Je doet het zo goed lieverd, ben trots op je!

Jill

Heee Milou!
Ik hoorde het van Marja:O. Echt erg!
Het was zeker wel even schrikken ook voor jou! Al je spullen kwijt en je herninneringen die je had meegenomen.
Maar geloof mij, het komt allemaal goed!
Sterkte voor jullie allemaal!
Kuss X X X

Linda

hee Milou,
Je kent mij niet. Ik ben een collega van je moeder en we hebben het wel eens over onze meiden die zo ver weg wonen op dit moment(mijn dochter zit nu in Ghana)dus je moeder en ik kunnen daar heerlijk over kleppen er zijn veel herkenningspunten. Afgelopen vrijdag was ik bij mama en papa en hoorde ik van het vreselijke gebeuren de brand, nu ik erover schrijf krijg ik weer kippevel, jeetje meisje wat een verschrikkelijke gebeurtenis......... Ik vind je heel sterk hoe je hier mee omgaat en ik wil je vanuit Nederland dan ook alle sterkte toewensen om dit met je lieve gastfamilie te dragen, en het verlies van Lilly te verwerken.
Heel veel liefs van Linda

Paul en Irma

Hoi Milou, wat een gebeurtenis, dat zal je wel nooit meer vergeten!! Gelukkig waren jullie niet thuis. Wel zielig natuurlijk van het hondje. Weten jullie al hoe het is ontstaan?? Wij wensen je alle sterkte toe en ook je gastgezin. Goed hoor dat jullie zo goed worden opgevangen, dat is het voordeel van een kleine community. Iedereen helpt elkaar. Groet en een dikke kus.Irma.

Mandy

Hey Milou,

Wat een avontuur weer!!!! Ik had het al van je ouders gehoord en lees zo nu en dan je reisverhalen. Ik moet natuurlijk wel op de hoogte blijven.....
Uit je verhalen proef ik dat de gemeenschap daar heel anders met en voor elkaar klaar staat dan hier in ons koude kikkerlandje. Zo zou het eingelijk overal moeten zijn.

Heel veel sterkte de komende tijd, zelfs je oude juffie denkt aan je hihihihhi
Dikke kus moppie

Anne w

Wow. Sta helemaal te shaken nu. Mij is precies hetzelfde overkomen alleen dan s nachts! We zijn allemaal veilig het huis uitgekomen maar we is helemaal niks meer van over. Ik weet hoe het is. Sterkte!

Kavita

Hey Milou,
Echt vreselijk!
Heel veel sterkte!

'xx

Hallo Milou,

Ik heb vanavond met je moeder gesproken over jouw en Anne's brand. Het is toch wel heel toevallig dat jullie nagenoeg hetzelfde hebben meegemaakt en ook nog in dezelfde week. Het is echt een usa avontuur om nooit te vergeten...Heel veel sterkte en succes met alles!

Karin Wermelink

irma Blits

Hoi Milou,

Bedank voor jouw mailtje. Fijn dat je even kon reageren. Wat een toepasselijke naam hebben jullie voor het nieuwe hondje bedacht. Heel erg mooi. Kus, tante Irma

Donna

Heeeeeeeeel late reactie maar ik dacht dat ik al had gereageerd Ö
HEEL VEEL STERKTE, en gelukkig dat er heeeeel veel lieve mensen zijn daar die jullie helpen.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx (en mocht je nog iets nodig hebben, bel dan maar dan stuur ik het allemaal naar je op)