miloublits.reismee.nl

Foreign Exchange Student weekend in Luverne

Hoi allemaal!

Afgelopen weekend ben ik voor International Week een paar dagen naar Luverne geweest in een ander gastgezin. Het plaatsje ligt hier iets meer dan een uur vandaan.

Donderdag avond zijn we vertrokken, toen hebben we eerst wat gegeten op school (nee geen hamburgers dit keer) en daarna werden we voorgesteld aan onze gastgezinnen voor het weekend. Voor iedereen was het spannend want ook de gastgezinnen wisten niet wie ze kregen. Ik zat samen met een Turks meisje, Bilge, die ik al eerder even ontmoet had! Het gastgezin was heel aardig, alleen onze gastmoeder en vader kwamen ons ophalen. Ze hadden ook nog 2 kinderen, een dochter Shelby en een zoon Taylor die al naar college was en voor dit weekend thuis was. Het huis was heeel erg groot, Bilge en ik waren 2 keer verdwaald haha.

De volgende ochtend moesten we om 8.15 op school zijn voor een groepsfoto. Er waren 70 studenten uit 31 landen! We werden in 2 groepen verdeeld en gingen toen naar the Courthouse met de schoolbus. Daar leerden we hoe het Amerikaanse stelsel in elkaar zit, een paar lawstudents deden een “trial” voor ons. Daarna gingen we naar Hinkley’s house. Een oud huis van een rijke familie wat nu een museum is. Om 11 uur moesten we weer op school zijn, voor 1 uurtje les. Ik had Spaans en had in die klas een paar mensen ontmoet die zeiden dat ik wel voor hun moest juichen bij de footballgame vanavond. Na de lunch gingen we naar the Ice Arena. Daar hebben we voor iets meer dan een uur geschaatst! Er waren niet erg goeie schaatsen, dus ik had 2 verschillende aan! Bevroren en wel gingen we naar ons gastgezin. Daar bleven we een paar uurtjes, ook voor het avond eten. De opa en oma waren ook bij het eten, want die wilde mij ontmoeten. Ze kwamen namelijk ook uit Nederland. Wel grappig, ze wonen al 65 jaar in Nederland maar ze praten nog steeds met een Rotterdams accent! Na het eten gingen Bilge en ik naar de footballgame en daarna naar de Dance. Het was ijskoud buiten op de tribune, maar goed dat ik mn winterjas mee had en ook nog een deken! Daar werden we aangekondigd, alle landen werden opgenoemd. Dus toen Holland omgeroepen werd stonden Lisa en ik te springen! Maar.. opeens hoorden we ook: the Netherlands! Hahaha, het is dus duidelijk, Amerikanen weten het verschil niet tussen Holland en the Netherlands. Toen was de dance, wel erg grappig met allemaal foreigners. Alle mensen van Luverne zaten ons steeds aan te staren omdat ze het zo grappig vonden hoe iedereen samen danste. De groep was echt heel gezellig!

De volgende dag konden we een beetje uitslapen, we hoefden pas om 12 uur te verzamelen. Dus we hebben de ochtend met ons gastgezin doorgebracht, elkaar beter leren kennen en lekker buiten zitten. Toen om 12 uur gingen we lunchen met de groep in PizzaRanch. Dat is een lopend buffet met allemaal pizza’s waar je onbeperkt kan eten en het vet ervan af druipt. Rond 1 uur gingen we weer met de schoolbus naar Pipestone (een plaatsje 30 minuten verderop) waar een heel mooi natuurgebiedje was met o.a. waterfalls. Toen gingen we met de groep naar the dairy farm van mijn gastgezin. Daar hebben we kalfjes drinken gegeven en koeien gemolken, haha erg leuk om foreigners naar een koe te zien kijken omdat ze die nog nooit hebben gezien. Rond etenstijd gingen we naar een andere farm, een Buffalo farm! Dood eng die beesten. Ze zijn hartstikke groot en hebben een dikke vieze paarse tong! Maar het was wel erg leuk om midden in een veld met buffalo’s te zijn. We hadden daar ook wat gegeten (buffaloburger iew). Daarna heb ik thuis ook nog wat gegeten omdat het toch niet erg smakelijk was en ik niet alles op had gegeten. Later op de avond gingen we weer op stap. Warm aangekleed en extra dekens mee, we gingen namelijk op een Hay Ride. Achterop een kar zaten we op allemaal hooi en toen gingen we een ritje maken door Luverne. Het was echt ijskoud, dus we zaten ons allemaal warm te zingen in allemaal verschillende talen. Daarna kwamen we aan bij een huis van iemand en daar stonden de kampvuren al op. De rest van de avond hebben we daar lekker gezeten, af en toe een hotdog of een marshmallow. En Smores! Die zijn echt lekker. Dat zijn crackers met chocola en marshmallows ertussen.

Op zondag ochtend hadden we nog wat tijd met het gastgezin, dus we gingen naar de kerk. Bilge is moslim en ikzelf ben niets dus het was een hele ervaring. We kwamen binnen en gingen ergens zitten. Toen deed m’n gastmoeder een voetenbankje naar beneden, dus Bilge en ik gingen er even lekker voor zitten. Niet wetende natuurlijk dat het een bankje was voor je knieën om op te bidden.. oeps! Met een paar dingen zijn we natuurlijk ook even in de lach geschoten, vooral toen onze gastmoeder per ongeluk de hele zoom van een mevrouw’s colbert eraf had gelopen bij het eten van een stukje brood? Ach, we snapten het gewoon niet helemaal, maar onze gastmoeder vond het in ieder geval heel leuk dat we mee gegaan waren. Volgende week zal de miss waarschijnlijk over ons gaan! Als laatste gingen we lunchen met z’n allen (gastouders en foreigners) op school en daarna t-shirts signen. Dus nu heb ik een t-shirt met namen erop van allemaal andere landen! En toen was het tijd om naar huis te gaan.

Ik heb een heel leuk weekend gehad, vrienden gemaakt over de hele wereld, en ik ga er zeker nog een paar opzoeken komende jaren!

Nu heb ik het heel druk met musical practice, want de musical is al over minder dan een maand. Het ziet er echt heeel vet uit en ik kan niet wachten!

Tot snel!

Sanne

Wat een super verhaal lieverd!!!. Veel beleefd en mee geleefd!!! Dat is zooooooooooooo mooi!!!!!!! xxx Sanne

Margo

Wat jammer dat ik jou niet kan volgen met mijn fotocamera want het zou erg veel prachtige plaatjes opleveren met al die verhalen van je!
Leuk weer om je te lezen Milou

xx

Kimberley

Ik kan niet anders zeggen dat ik het echt super leuk voor je vind! Ben blij dat iedereen goed voor je zorgt, anders krijgen ze met mij te maken hahaha. Veel succes met de musical! Liefs xxxxxx

Irma en Paul

Hoi Milou, leuk om je verhaal weer te lezen!! Ik zie het allemaal voor me. Maar wat is het daar al koud! Ik ben heel benieuwd naar de foto's straks van de musical. Je kan het niet laten!
Groet en een dikke kus.

Amy

Hoi!
Ik ben errug jaloers, helemaal omdat wij nu midden in de toetsweek zitten.
Nog heel veel succes met de musical!
XX

Jill en Danny

Heaaaajj Meis!
Wat een gaaf weekend heb jij gehad zeg!
Zo te lezen heb je het erg naar je zin!
Heel veel succes met je musical! Je kan het meid!
Kusss Jill en Danny

Papsie

Lieverdje,
Wat een geweldig verhaal, wat een belevenis, wat maakt je daar veel mee. Het lijkt wel alsof het steeds mooier en leuker wordt.
Fijn dat je ons laat delen in je plezier.
Hele dikke xxxxxx

Mamsie

Oh lieverdje, wat een super weekend heb je weer gehad! Veel vrienden gemaakt over de hele wereld, heerlijk.
En wat kan je toch goed schrijven, ik geniet er zo van.
Ik miste alleen 1 foto van de dance :).
Blijf vooral genieten meis! Maar dat zal vast wel lukken.
Op naar je volgende verhaal...... :)
Dikke kus liefie xxx

Teddy

Haai lieve Milou,
wat leuk je verslag weer te lezen, wat maak je toch veel mee! Dit ga je je hele leven niet vergeten, wat een ervaring, haha. Geniet ervan! Kus Teddy en Glenn vanuit Munchen), Gino (vanuit Groningen) en Mikey (mijn enige huisgenoot deze week:))

tim en margriet

hoi milou,wat geweldig dat je iedereen laat meegenieten met je foto s en verhalen.ik kryg zelf de kriebels als ik het lees'
blyf lekker genieten
liefs tim en margriet

Joke

Geweldig weer!

Annick

Waaah, klinkt super leuk meid!
Ik merk dat je sommige woorden niet meer in het Nederlands kent, haha, of doe je dat expres :P?